Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
En Çok Görüntülenenler
5 bin esnafa eğitim verilecek

Esnaf Sarayı’nda alt yapı hazır… 5 bin esnafa eğitim verilecek AB destekli eğitim projesi Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin hazırladığı ‘esnaf ve sanatkârların uyum yeteneğinin artırılması’ projesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Avrupa Birliği (AB) destekli çalışmada kapsamında iki yıl boyunca 5 bin esnaf ve sanatkâra hijyen, iletişim, pazarlama ve bilgisayar eğitimi verilecek. ESOB Başkanı […]

Esnaf Sarayı’nda alt yapı hazır… 5 bin esnafa eğitim verilecek
AB destekli eğitim projesi
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin hazırladığı ‘esnaf ve sanatkârların uyum yeteneğinin artırılması’ projesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Avrupa Birliği (AB) destekli çalışmada kapsamında iki yıl boyunca 5 bin esnaf ve sanatkâra hijyen, iletişim, pazarlama ve bilgisayar eğitimi verilecek.
ESOB Başkanı Rasim Fırat’ın girişimleriyle esnaf ve sanatkârlara yönelik ‘Uyum yeteneğinin artırılması’ projesi hazırlandı. Türkiye’de sadece 8 ilde hayata geçirilecek olan proje kapsamında 23 ay içinde kentteki yaklaşık 5 bin esnafa hijyen, iletişim, pazarlama ve bilgisayar eğitimi verilmesi planlanıyor. 2016 yılının Ocak ayında başlayacak olan eğitimler için Avrupa Birliği’nden uzmanların son kontrollerini yaptığı Esnaf Sarayı’nda bir takım düzenlemeler yapıldı.
Eğitim yuvası olacak
Biri 20 kişilik bilgisayar laboratuvarı olmak üzere 30’ar kişilik 3 sınıfın hazırlandığı Esnaf Sarayı, Ocak ayından itibaren esnaflara eğitim yuvası olacak. Eğitimlerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârların müracaatlarını yakın bir zamanda almaya başlayacaklarını söyleyen ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Eğitim herkese lazım. Bunun yaşı ve sınırı yok. Hangi yaşta olursak olalım mesleğimizle ilgili bu tarz eğitimlere katılmamız çok önemli. Biz de bu anlamda hazırladığımız proje ile esnaf ve sanatkârlarımıza önemli bir katkı sağlayacağız” dedi.
“Esnafımızı bekliyoruz”
Proje kapsamında verilecek eğitimlerin önemine dikkat çeken Başkan Fırat şunları söyledi. “Birinci derecede önceliğimiz hijyen eğitimi olacak. Özellikle gıda sektöründe olan esnaflarımızın bu eğitimlerden faydalanması çok önemli. Lokanta, kafeterya, pastane, çay ocakları, otel lobileri, kasap esnafımızın hijyene uygun çalışmalarına katkı sağlayabilmek için uzman isimler bu konuda önemli bilgiler aktaracaklar. Ayrıca müşteri memnuniyeti üzerinde durmak istiyoruz. Esnafımızın müşterilerle olan ikili ilişkileri, diyalogları konusunda bir eğitim vereceğiz. Bununla birlikte pazarlama başlığı da çok önemli. Bir üretim yapılıyor ama üretimin pazarlaması kent esnafının en önemli sorunlarından biri. Bu sıkıntıyı da bir nebze ortadan kaldırabilmek için verilecek eğitim zaman içinde çok işe yarayacak. Tüm bunlarla birlikte 20 kişilik bilgisayar laboratuvarımızda da isteyen esnafa pratik bilgisayar kullanımı konusunda bilgiler verilecek. Biz bu eğitimleri meslek odası başkanlarımızın ve sekreterlerinin de almasını istiyoruz.”
“Fedakârlıktan kaçınmadık”
Projenin geniş kapsamlı bir çalışma olduğunu dile getiren ve ‘Erzurum için bir şans’ olarak yorumlayan Başkan Rasim Fırat, eğitimlere katılımın ve sürekliliğin önemine dikkat çekti. ESOB olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını kaydeden Başkan Fırat, kent esnafına bir nebze olsun katkı sağlamak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

 



Benzer Galeriler

Yukar Geri Ana Sayfa