Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Dosya Bulunamadı..
ESOB demokrasi nöbetinde
ESOB demokrasi nöbetinde
Fırat: Birliğimize uzanan elleri kırdık Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) demokrasi nöbetinin altıncı gününde yine meydanlardaydı. Başkan Rasim Fırat, “Zor bir dönemden geçtik. Ama Birliğimize uzanan elleri de...
22 Temmuz 2016 14:30
Font1 Font2 Font3 Font4

Fırat: Birliğimize uzanan elleri kırdık

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) demokrasi nöbetinin altıncı gününde yine meydanlardaydı. Başkan Rasim Fırat, “Zor bir dönemden geçtik. Ama Birliğimize uzanan elleri de kırdık” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir grubun 15 Temmuz Cuma akşamı kalkıştığı darbe girişiminden sonra sokağa ilk inen esnaf oldu. Son bir haftadır meydanları boş bırakmayan Erzurum esnafı önceki akşam Esnaf Sarayı önünde yeniden bir araya geldi. ESOB’un organize ettiği yürüyüşe birliğe bağlı tüm oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve binlerce esnaf katıldı. Demirciler Odası da bir kamyonetin damperine yerleştirdikleri örs üzerinde demir dövdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla Yakutiye Kent Meydanı’na gelen esnaf, burada bekleyen halka karıştı.

Fırat: Dimdik ayaktayız

Burada halka hitap eden ESOB Başkanı Rasim Fırat, Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla demokrasiye gölge düşürmek isteyenleri lanetledi. Başkan Fırat. Şunları söyledi. “Erzurum’da ki 16 bin 500 esnafımızla günlerdir demokrasi nöbetindeyiz ve bu nöbeti tutmaya da devam edeceğiz. Ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmalıyız. Bizlerin oylarıyla oluşan Türkiye Millet Meclisi tarihte görülmemiş bir zulümle karşı karşıya kalmıştır. Cumhuriyet kurulmuş kurulalı, hiçbir zaman Meclis bombalanmamıştır. Ama ne yazık ki bu hainler Meclisimizi bombaladılar. Bizler vatanın yılmaz bekçileriyiz. Korkmadan, yılmadan, günlerce bu vatana sahip çıkmak için dimdik ayaktayız. Bu toplum ayakta oluğu sürece devletimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bu hainler aldıkları bu dersle ömrü billah bir daha böyle bir şeye niyet edemezler. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet olarak ayakta kalmaya devam edeceğiz. Bayrağımıza, birliğimize dirliğimize uzanan elleri dün kırdık, bugün de kırarız. Bu ayaklanmanın bastırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa