Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Dosya Bulunamadı..
Fırat’tan müjde
Fırat’tan müjde
Bankalar altın satmayacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan tasarı ile bankaların altın ve ziynet satma girişimi rafa kalktı. Türkiye Bankalar Birliği ile bir toplantı yaptıklarını belirten Erzurum...
21 Ocak 2013 11:05
Font1 Font2 Font3 Font4

Bankalar altın satmayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan tasarı ile bankaların altın ve ziynet satma girişimi rafa kalktı. Türkiye Bankalar Birliği ile bir toplantı yaptıklarını belirten Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, bankaların darphanenin basmış olduğu ürünleri satmayacağını müjdeledi.

 

Türkiye Bankalar Birliği, bankaların altın satmasına karşı olduklarını her fırsatta dile getiren ve aralarında Erzurum Kuyumcular Odası’nın da bulunduğu 12 Oda Başkanıyla uzlaşı arayışına girdi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ak Merkez’de Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Türkiye Ekonomi Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, Şekerbank, Vakıflar, İş Bankası ve Ziraat Bankası’nın üst düzey temsilcileri ile Türkiye Kuyumcular Birliği adına İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alattin Kameroğlu, aynızamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı da olan Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Bursa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya ve Kayseri oda başkanları katıldı.

 

DARPHANE ÜRÜNLERİNİ SATMAYACAKLAR

Yaklaşık 3 saat süren toplantının çok olumlu geçtiğini söyleyen Erzurum Kuyumcular OdasıBaşkanı Rasim Fırat, bankaların külçe altın satışına devam edeceklerini ancak darphanenin basmış olduğu çeyrek, yarım, tam ve lira gibi ürünleri satmayacaklarınıvurguladı. Toplantıda alınan kararların kuyumcu esnafını sevindirdiğini belirten Başkan Fırat, “Olumlu sonuçlar aldığımız toplantıda bankaların üst düzey temsilcileri, altın satışı için alt yapılarının mümkün olmadığını ve şu aşamada düşünmediklerini söylediler. Bizim de zaten talebimiz buydu. Darphanenin basmış olduğu lira diye tabir ettiğimiz ürünleri bankalar satmayacak” dedi.

Başkan Fırat toplantıda ayrıca televizyonlarda yayınlanan banka reklamlarının da gündeme geldiğini, esnafırencide eden türden reklamların artık yayınlanmayacağı yönünde banka temsilcilerinden söz aldıklarını kaydetti.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa