Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Dosya Bulunamadı..
ESOB Başkanından kentsel dönüşüm uyarısı!
ESOB Başkanından kentsel dönüşüm uyarısı!
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Rasim Fırat, kentsel dönüşüm kapsamında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün ülkemizin menfaatine ilimizde de başlatıldığını belirten Fırat, “Elbetteki tarihi eserlerin etraflarının açılması...
17 Eylül 2013 10:22
Font1 Font2 Font3 Font4

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Rasim Fırat, kentsel dönüşüm kapsamında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümün ülkemizin menfaatine ilimizde de başlatıldığını belirten Fırat, “Elbetteki tarihi eserlerin etraflarının açılması bizimde arzuladığımız bir proje oldu. Ancak buna göre Çifte minarelerin karşı tarafı Cumhuriyet caddesinin bir tarafı yani kale tarafı olan iş yerlerinin sökülmesi, caddenin genişletilmesi oraların açık olması bir yönüyle güzelleştirir. Ama orayı sökerken oradan ayrılacak olan esnaf arkadaşlarımıza yeni iş yerleri temini yapılması lazım. Belediyemizin buraları ben özelleştirdim alın paranızı çıkın nereye giderseniz gidin düşüncesinden ziyade daha önceden buradan ayrılacak olan arkadaşlarımız nerede konaklanacaklar? Nerede iş yapacaklar? düşüncesi olması lazım. Oradaki iş yerlerini boşaltacak arkadaşlara da sen bu mağazadan çık gel şu dükkanda çalış eğer kabul etmiyorsan o zaman paranı alıp ne yapmak istiyorsan onu yap denilmemesi lazım. Ama gördüğümüz kadarıyla belediyenin böyle bir çalışması yok. Sadece tarihi eserlerin etrafını açıp böyle bir proje uyguluyorum buraların parasını verip çekeceğim. Çekmek kolay. Burada sonuç olarak bu insanlar nereye gidecekler ne yapacaklar? Biz bu konuda sayın başkanla da görüştük. Ben bir alternatif bir pasaj yapılmasını talep ettim. Ama sanıyorum sayın başkan uygun bulmadı.” dedi.

“BU CADDEDE İŞ YAPAN ESNAFA İHANETTİR”
ESOB Başkanı Rasim Fırat, kentsel dönüşüm kapsamında kendi taleplerini de ciddiye almaya gerektiğini ifade ederek, “Şimdi biz burayı özelleştirip parasını da veriyoruz. Vatandaş ne yaparsa yapsın. Bu caddede iş yapan esnafa bana göre bir yerde ihanettir. Al paranı nereye gidersen git demektir. Buradan toplu para 300-500 bin TL alan insanın artık Erzurum’a yatırım yapacağını zannetmiyorum. Bu parayı alan çoğu insanımız il dışına gidecektir. Buda bizim için esnaf sayısı bakımından güç kaybıdır. Dolayısıyla belediyelerimizin kentsel dönüşüm projesine evet diyorum. Fakat vatandaşın eline para verip de git ne yaparsan yap demeleri son derece yanlıştır. Bu insanlara alternatif iş yeri üretmek zorundalar. Esnaftan bugüne kadar herhangi bir müracaat eden olmadı. Sadece işte belediye böyle bir yazı dağıtmış. Bu yazıyı da eline alan esnaf belediyeye gidip işini belediyeyle çözmeye çalışıyor. Belki pazarlık ediyor. Belki de koymuş oldukları fiyatlara razı olmuyor. Belki de çıkmamaya direniyor. Ama sadece bu belediye ile yapılan bir görüşme. Bu konuda başkanım bize bu hususta ne gibi yardımınız olur diyen hiçbir arkadaşımız olmadı. Dolayısıyla herkes kendi adına mücadele ediyor. Mücadele de başarı sağlayamıyorlar.” diye konuştu.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa