Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Dosya Bulunamadı..
Geleceğin sosyologlarına ders verdi
Geleceğin sosyologlarına ders verdi
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, geleceğin sosyologlarına ‘esnaf kültürü’ dersi verdi. Sosyoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencilerinin Araştırma Teknikleri dersine giren Başkan Fırat, tecrübelerini paylaştığı gençlerin Sorularını...
7 Nisan 2014 13:19
Font1 Font2 Font3 Font4

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, geleceğin sosyologlarına ‘esnaf kültürü’ dersi verdi. Sosyoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencilerinin Araştırma Teknikleri dersine giren Başkan Fırat, tecrübelerini paylaştığı gençlerin Sorularını da cevaplandırdı.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Akpolat, birinci sınıfların ‘Araştırma Teknikleri’ dersine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat’ı davet etti.

Fakülte amfisindeki derse katılan Başkan Fırat, geleceğin sosyologlarına esnaf kültürünü anlattı. Büyük marketlerden dolayı küçük esnafın yaşadığı sorunları dile getiren Başkan Fırat,  küçük ve imalat yapan esnafın kooperatifleşmesi gerektiğini vurguladı. Sosyoloji bölümü öğrencilerinden anket çalışması yapmalarını da isteyen Başkan Fırat, “Sizler kent ekonomisinin bel kemiği durumundasınız. Esnafla ilgili bir araştırma yapın. Öğrenciler olarak beklentilerinizi, isteklerinizi ortaya koyun. Bu noktada biz de size destek verelim” dedi.

Başkan Fırat ayrıca ESOB’un kapılarının öğrencilere her zaman açık olduğunu her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Soruları da cevaplandıran Başkan Fırat dersin sonunda öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa