Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Dosya Bulunamadı..
Ramazan pidesinin fiyatı 1 lira 80 kuruş
Ramazan pidesinin fiyatı 1 lira 80 kuruş
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 400 gramlık Ramazan pidesinin 1 lira 80 kuruştan satılacağını bildirdi. Başkan Fırat ete zam isteyen Kasaplar Odası’na da fiyat rayici...
26 Haziran 2014 12:57
Font1 Font2 Font3 Font4

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 400 gramlık Ramazan pidesinin 1 lira 80 kuruştan satılacağını bildirdi. Başkan Fırat ete zam isteyen Kasaplar Odası’na da fiyat rayici vermediklerini açıkladı.

ESOB Başkanı Rasim Fırat, bu yıl 400 gramlık Ramazan pidesinin 1 lira 80 kuruştan satılacağını kaydetti. 250 gramlık normal ekmeğin 90 kuruştan satıldığını ve fiyatın değişmediğini anımsatan Başkan Fırat, pide fiyatının da Ramazan ayı boyunca değişmeyeceğini dile getirdi.

Başkan Fırat ayrıca ete zam isteyen Kasaplar Odası Başkanlığı’na da fiyat rayici vermediklerini söyledi. Etin halen 20 – 22 liradan satıldığını ancak Kasaplar Odası’nın kıymaya 25, parça ete de 27 lira fiyat istediğini anlatan Başkan Fırat,  “Birlik yönetimi olarak Kasaplar Odası’nın istediği fiyatları kabul etmedik. Haliyle resmi bir fiyat vermeyip, serbest bıraktık” dedi.

“Esnafımız Ramazan fırsatçısı değildir”

Her Ramazan öncesinde esnafın ‘fırsatçı’ olarak suçlanmasına da tepki gösteren ESOB Başkanı Fırat, şunları söyledi.  “Erzurum esnafı fırsatçı değildir ve hiçbir zaman da fırsat kollamamıştır. Çoluk çocuğunu geçindirmek için esnafımız para kazanmak zorundadır. Zaten zar zor ayakta durmaktadırlar. Ancak elde olmayan maliyet fiyatlarının artışından dolayı bazı esnaf gruplarımız zam yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da bir fırsatçılık değildir. Bu insanların hayat mücadelesi vermesi için ayakta kalması gerekir. Vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılamalı” dedi.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa